• Βύρωνος 10 Λευκωσία 1096

 • Για Περισσότερες Πληροφορίες +35799601900

 • Νέοι Οδηγοί

  Νέοι Οδηγοί … 10 συμβουλές για την ασφάλεια σας …!

  Για τους νέους οδηγούς κάποια πράγματα δεν είναι απλά, ούτε δεδομένα.

  Χρειάζεται χρόνος, προσοχή, υπομονή και πολλή εξάσκηση με το όχημα.

  Μα ποιο πολύ χρειάζεται καλλιέργεια οδηγητικής συνείδησης, που θα τους προφυλάξει από μοιραία σφάλματα. Και αυτή η συνείδηση καλλιεργείται μόνο με τη σωστή πληροφόρηση.

  ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ :

  1. Το Ε που σώζει !  Το Ε που σημαίνει Εκπαιδευόμενος. Είναι απαραίτητο για κάθε νέο οδηγό που οδηγεί με μαθητική άδεια και συνοδεύεται από διπλωματούχο οδηγό.
  2. Πάρε Θέση!  Τη σωστή θέση οδήγησης, δέστε τη ζώνη ασφαλείας και υποχρέωσε όλους τους συνεπιβαίνοντες να δέσουν τη δική τους.
  3. Καθρέφτες! Υπάρχουν σε κάθε όχημα και είναι τρεις! Είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της οδήγησης, γιατί δίνουν πληροφορίες σχεδόν για όλα όσα συμβαίνουν δίπλα και πίσω από το όχημα σου!
  4. Δείκτες «Φλας» ! Δείξε την κατεύθυνση που προτίθεσαι να κατευθυνθείς και συνειδητοποίησε ότι οι δείκτες είναι η γλώσσα επικοινωνίας με τους άλλους χρήστες του δρόμου. Είναι για να ενημερώνεις και όχι για να υποχρεώνεις!!
  5. Νεκρά σημεία «Τυφλές γωνίες» Πρόσεξε αποτελούν πηγή κινδύνου κάθε φορά που αλλάζουμε λωρίδα ή επιχειρούμε οποιοδήποτε ελιγμό !
  6. Αριστερή Λωρίδα! Όλοι οι οδηγοί και οι μαθητευόμενοι οδηγούμε στην αριστερή λωρίδα και προσπερνάμε από δεξιά.
  7. Προσοχή στις διασταυρώσεις! Υπάρχει και είναι σύνηθες φαινόμενο    ή παραβίαση της προτεραιότητας … Δώσε στον εαυτό σου τη δυνατότητα να αντιδράσει σε περίπτωση που κάποιος άλλος την παραβεί!
  8. Στροφές! Υπάρχουν πολλές και επικίνδυνες! Να θυμάσαι ότι πρέπει να μειώνεις ταχύτητα και να παίρνουμε τις αριστερές στροφές όσο πιο κλειστά μας επιτρέπει ο δρόμος και τις δεξιές όσο το δυνατό πιο ανοικτά !
  9. Αλκοόλ ! Δεν υπάρχει ποσότητα οινοπνεύματος στο αίμα που να θεωρείται ακίνδυνη για την οδήγηση! Όταν οδηγούμε ΟΧΙ μόνο δεν πίνουμε αλλά ……. ΟΥΤΕ ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΚΟΟΛ !
  10.  Απέφυγε να οδηγείς !  Με ένταση αλλά ούτε με ανθρώπους που σου προκαλούν άγχος, φοβούνται και εξάπτονται εύκολα.

   Αίτηση για έκδοση άδειας οδήγησης, (ΤΟΜ 7Δ).