• Βύρωνος 10, Λευκωσία 1096

  • Για Περισσότερες Πληροφορίες +357 99601900

  • Προστασία του αυτοκινήτου από τη ζέστη!!!

    28 Αυγούστου, 2019 | Blog | AdminKatsaris
  • Το αυτοκίνητό σας θέλει διαρκή φροντίδα, ιδιαίτερα απέναντι στον ήλιο και τη ζέστη. Διαβάστε κάποιες απλές συμβουλές για το πώς να το προφυλάξετε από τις υψηλές θερμοκρασίες.

    – Παρκάρετε στη σκιά. Ίσως πρόκειται για την πιο προφανή συμβουλή, ωστόσο συχνά λόγω βιασύνης αφήνουμε το αυτοκίνητό μας στον ήλιο με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται μέσα του πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
    – Χρησιμοποιήστε κάλυμμα για το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Ένας εύκολος και πρακτικός τρόπος να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας πιο δροσερό ενώ συγχρόνως προστατεύετε τα πλαστικά στο εσωτερικό του.
    – Πλένετε το αυτοκίνητό σας συχνά. Με αυτό τον τρόπο προστατεύετε το ξεθώριασμα του χρώματος του αυτοκινήτου σας, καθώς ο ήλιος και η ζέστη αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή του.
    – Προστατεύστε τα δερμάτινα καθίσματα. Σε περίπτωση που έχετε δερμάτινα καθίσματα, ο ήλιος και η ζέστη μπορούν να τους προκαλέσουν σοβαρή ζημιά. Χρησιμοποιώντας συχνά ένα δερμάτινο conditioner τα προστατεύετε και επεκτείνετε τη ζωή τους κατά πολύ.
    – Χρησιμοποιήστε ειδικό κερί. Στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά κεριά, ιδανικά για το εξωτερικό του αυτοκινήτου που το προφυλάσσουν από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Συνήθως συνίσταται να να κερώνετε το αυτοκίνητό σας 2 φορές το χρόνο (μια την άνοιξη και μια το φθινόπωρο).
    – Ελέγχετε την πίεση των ελαστικών. Η καυτή άσφαλτος και οι υψηλές θερμοκρασίες ίσως δημιουργήσουν πρόβλημα στα ελαστικά σας. Ακόμα και τα καλά ελαστικά συχνά χάνουν αέρα, με αποτέλεσμα την αλλαγή στην οδηγική συμπεριφορά.
    – Ελέγχετε τα υγρά του αυτοκινήτου. Ό,τι ισχύει για τα ελαστικά ισχύει και για τα υπόλοιπα υγρά του αυτοκινήτου σας. Ελέγχοντας τακτικά τα λάδια του κινητήρα, το νερό και το υγρό του υδραυλικού τιμονιού καθώς και τα υγρά φρένων, βοηθάτε το αυτοκίνητό σας να λειτουργεί βέλτιστα.
    – Ελέγχετε τη μπαταρία. Ένα άλλο σημείο που μπορεί να φθαρεί λόγω ζέστης είναι η μπαταρία του αυτοκινήτου, καθώς μπορεί να αποδυναμωθεί. Κάντε τακτικό έλεγχο σε κάποιον επαγγελματία έτσι ώστε να διασφαλίσετε ότι λειτουργεί σωστά.
    – Ταξιδέψτε όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη. Δεν είναι πάντα εφικτό αλλά προσπαθήστε να οδηγείτε τις λιγότερο θερμές ώρες της ημέρας, όπως το πρωί ή το απόγευμα. Κάτι τέτοιο θα κάνει το ταξίδι πολύ πιο ευχάριστο και για εσάς και για τους συνεπιβάτες σας αλλά και για το αυτοκίνητό σας!
    Και για ακόμα μεγαλύτερη προστασία του αυτοκινήτου από τη ζέστη αλλά και την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία, αποκτήστε αντιηλιακές μεμβράνες.

    Καλές και δροσερές βόλτες!